ENC Darts

Verslagen

Mark Meijer wint donderdag-avond ranking 1e helft 2016 ENC Darts Nijverdal

Geplaatst op: zaterdag, 21 mei 2016 om 20:27 door Dick Bontekoe, tags: Darts, Donderdagavondranking, Algemeen

Donderdagavond stond de laatste avond van de donderdag-avond ranking 1e helft 2016 op het programma bij ENC Darts in Nijverdal. Een reeks van maar liefst 19 avonden werd afgesloten. Bij het grootste gedeelte van de voorgaande edities was het niet meer spannend bij de laatste avond, maar afgelopen donderdag moesten de nummer 2 t/m 5 nog volop strijden op welke plaats ze zouden eindigen. Er melden zich voor 20.00 uur uiteindelijk 21 deelnemers, dus het maximale aantal punten dat te winnen was, was 17 punten. Tussen de nummers 2 en 5 zat maar 7 punten dus er kon echt nog van alles gebeuren. De deelnemers werden over 5 poules verdeeld en de nummers 1 en 2 na de poules gingen naar de winnaarsronde, de rest naar de verliezersronde. De uitslagen van de knock-out fase:

Achtste-finale verliezersronde:

Tanja Föller-Geert Spenkelink 0-2

Remon Nijland-Dick Bontekoe 2-0

Martin de Blecourt-Gerard Smit 2-1

Kwart-finale verliezersronde:

Richard Berentschot-Jarno Pas 0-2

Arjen Maneschijn-Geert Spenkelink 0-2

Rene Groot-Remon Nijland 1-2

Wilco Pas-Martin de Blecourt 2-1

Halve-finale verliezersronde:

Jarno Pas-Geert Spenkelink 2-3

Remon Nijland-Wilco Pas 0-3

Finale verliezersronde:

Geert Spenkelink-Wilco Pas 3-2

Wilco verloor vorige week nog de finale in de winnaarsronde en deze week verliest hij ook net de verliezersronde-finale. Geert maakte zijn slechte poule waarin hij geen leg wist te pakken, meer dan goed.

Achtste-finale winnaarsronde:

Alfred van Dorth-Olaf ter Maat 0-3

Marco Schalen-Arjan Lepelaar 1-3

Kwart-finale winnaarsronde:

Mark Meijer-Kevin Hoop 3-0

Marco ten Pas-Olaf ter Maat 3-0

Domingus Souhuwat-Jan Tijhuis 0-3

Mathijs Kamp-Arjan Lepelaar 3-0   (Mathijs 1x180)

Halve-finale winnaarsronde:

Mark Meijer-Marco ten Pas 1-3

Jan Tijhuis-Mathijs Kamp 3-0   (Mathijs 1x180)

Finale winnaarsronde:

Marco ten Pas-Jan Tijhuis 4-3   (Marco 1x180)

Mathijs Kamp die tot de laatste avond op plaats 5 stond omdat hij een paar avonden gemist had, gooide een goede poule en wist het maximale aantal punten te pakken. Jan Tijhuis, die 3 punten minder pakte in de poule en tot vanavond op de 4e plaats stond, leek nog ingehaald te kunnen worden. De halve-finale bleek de beslissing te zijn, Jan won en Mathijs kon hierdoor Kevin Hoop die tot vanavond 3e stond, ook niet meer inhalen. Kevin werd in de kwart-finale al uitgeschakeld en na wat rekenwerk, bleek Jan hem door het halen van de finale al bijgehaald te worden en omdat Jan een veel beter leg saldo had en minder avonden had gegooid, was hij er al zeker van dat hij de 3e plek van Kevin over zou nemen. Marco ten Pas, die door de eerder genoemden op de huid werd gezeten, deed was hij moest doen en weet de 19e avond op zijn naam te schrijven en zijn 2e plaats veilig te stellen. Mark Meijer had aan 5 punten genoeg, maar omdat hij na de poule al genoeg punten had binnengehaald, weet hij de ranking te winnen en er met de hoofdprijs van 200 euro van door te gaan.

En zo is er een (voorlopig) einde gekomen aan 24 gewone ranking-reeksen met prijzengeld en 5 zomer-rankingen met bijbehorende barbeque. Vanaf 2004 hebben we wekelijks de ranking georganiseerd en de laatste jaren zijn we in de zomer ook doorgegaan. Hiernaast werden er ook regelmatig darttoernooien gehouden, het zullen er ongeveer 100 zijn geweest. 

Helaas werd de groep darters die weg wilde steeds groter en een paar maanden geleden is de beslissing gemaakt om met 5 competitie-teams ENC Darts te verlaten. Deze groep darters zal samen met de jeugd-darters naar Play-It in Nijverdal gaan aan de markt 7 waar 2 juni de zomerranking van start zal gaan.

Ik heb ruim 12 jaar met veel plezier een groot gedeelte geregeld bij s.v.ENC'09 wat betreft het darten. 2 jaar nog als interim penningmeester in het bestuur zitting gehad en diverse jaren ook als afgevaardigde van het darten in het bestuur gezeten. Honderden uren besteed aan het regelen van de rankingen en toernooien. Honderden uren besteed aan het schrijven van verslagen en bijwerken van standen. Eigenlijk teveel om op te noemen. Ik zal dan ook de komende tijd nog veel terug denken aan de mooie tijden die we hadden en of ik het dan altijd droog zal houden weet ik nu nog niet. Ik weet wel dat het me verdomd zeer doet om zoiets moois achter me te moeten laten.  Herinneringen zoals de winst van Christian Kist, die toch kind aan huis was bij ons, van de Lakeside. We waren met een grote groep in de kantine en we gingen helemaal uit ons dak! Tranen van vreugde!

Ook het 25e Open ENC Darts waar maar liefst 106 mensen aan meededen en een grote groep bekendere darters aan meedeed. Toon Greebe, Gino Vos, Jerry Hendriks, Fabian Roosenbrand, Maarten Pape, Jeroen Geerdink, Christian Kist etc.etc.

Ook de grote gedreven groep die de laatste jaren steeds meer in de regio bij de DVO ging meehelpen en ook nog landelijk liet zien waartoe ze in staat waren. Ik vroeg nooit mis en als er om 6 uur s'morgens een groep vrijwilligers, banen moest opbouwen, stonden ze er en als s'avonds alles weer opgeruimd moest worden, waren ze er ook. Zo hebben we met die groep 3 NDB's op onze naam staan, de laatste Lorna Croft Cup en de Amateur & Youth Trophy. 

Al met al ben ik trots op wat we in al die jaren voor de club hebben kunnen betekenen en hoop ik dat ze het zonder ons redden. De dag dat de Orthopeed vertelde dat ik niet meer mocht voetballen zal ik niet vergeten, want vlak daarna hebben we bij het toenmalige Eversberg onze dartclub opgericht. Want wat veel niet weten is dat ik ook een aantal jaren heb gevoetbald bij Eversberg en later nog even bij de senioren van ENC.

Hierbij dan ook namens de groep darters, alle dank voor de mooie samenwerking, de mooie tijd, het vertrouwen en de vrijheid waar we al die jaren op gedraaid hebben.

Hiernaast natuurlijk ook iedereen bedankt, die al die jaren meegeholpen heeft.

Met vriendelijk dartgroet,

Dick Bontekoe


Sander Koninenbelt wint 8e avond ranking ENC DARTS Nijverdal

Geplaatst op: zondag, 28 februari 2016 om 19:10 door Dick Bontekoe, tags: Darts, Donderdagavondranking, Algemeen

Laatst bewerkt door: Benjamin Reede op: vrijdag, 18 maart 2016 om 10:23

Donderdag wisten 19 darters de weg te vinden naar de kantine van s.v.ENC'09 waar om 20 uur de wekelijkse ranking op het programma staat. Al 12 jaar wordt er wekelijks de ranking gespeeld en de laatste jaren ook in de zomer. Mooi is te zien dat meerdere locaties in de omgeving een ranking organiseren, wat het darten toch weer goed doet.

Ook alweer bijna 10 jaar, traint de jeugd voor de ranking en het is dan ook altijd gezellig druk in de kantine als de meeste senioren ook al binnen zijn.

Om 20.00 uur werd de loting gedaan en werden en 3 poules van 5 gemaakt en 1 van 4. Meestal duren de poule rond de 2 uur waarna dan rond 22.00 uur de knock-out fase kan beginnen. 

De uitslagen van de 8e ranking:

Achtste-finale verliezersronde:

Richard Sahertian-Rene Groot 2-1

Tanja Föller-Rene Groot 2-1

Jarno Pas-Domingus Souhuwat 2-0

Kwart-finale verliezersronde:

Martin de Blecourt-Richard Sahertian 2-1

Wilco Pas-Tanja Föller 2-0

Rik Vroom-Remon Nijland 2-0

Dick Bontekoe-Jarno Pas 1-2

Halve-finale verliezersronde:

Martin de Blecourt-Wilco Pas 1-3

Rik Vroom-Jarno Pas 0-3

Finale verliezersronde:

Wilco Pas-Jarno Pas 1-3

De broers Wilco en Jarno komen niet altijd en toevallig waren ze deze week allebei aanwezig. Leuk is dan dat ze uiteindelijk in de finale tegen elkaar mogen uitkomen waarbij ze op het scherpst van de snede de strijd met elkaar aangaan. Het leek erop dat Wilco de overhand had, maar in de 2e leg kantelde de wedstrijd en ging Jarno er met de overwinning vandoor.

Kwart-finale winnaarsronde:

Mathijs Kamp-Arjan Lepelaar 3-0

Marco ten Pas-Marco Klein 3-0

Kevin Hoop-Geert Spenkelink 3-1

Sander Koninenbelt-Mark Meijer 3-2

Halve-finale winnaarsronde:

Mathijs Kamp-Marco ten Pas 0-3

Kevin Hoop-Sander Koninenbelt 0-3

Finale winnaarsronde:

Marco ten Pas-Sander Koninenbelt 0-4

Marco, uitkomend in de eredivisie, leek op weg naar de winst van de 8e avond. Vrij makkelijk kwam hij in de finale waar Sander meer moeite had de finale te bereiken. Maar nadat de finale was begonnen en Marco een paar dubbels miste, was Sander toch duidelijk de beste en in 22,18,16 en 16-darts pakte hij de 8e avond. 

In de stand schuift iedereen weer wat dichter richting de nummers 1 en 2 die allebei afwezig waren.

De Jackpot viel wederom niet. Het nummer 107 dat getrokken was, stond niet in de lijst met hoge finishes van de 8e avond, dus de Jackpot zal volgende week op 40 euro staan. 


Christian Hekman wint 7e avond donderdag-avond ranking

Geplaatst op: zaterdag, 20 februari 2016 om 17:41 door Dick Bontekoe, tags: Darts, Donderdagavondranking, Algemeen

Laatst bewerkt door: Benjamin Reede op: vrijdag, 18 maart 2016 om 10:23

Afgelopen donderdag was het weer ouderwets gezellig in Nijverdal. Een aantal oud-leden kwam weer een keer meedoen en we konden weer 3 namen aan de lijst toevoegen. Alleen de nummer 1 van de tussenstand Jan Tijhuis kon zijn ruime voorsprong niet verdedigen omdat hij geblesseerd is. De achtervolgers konden dus goede zaken doen en proberen weer aansluiting te vinden.

De uitslagen vanaf de kwart-finales:

Kwart-finale verliezersronde:

Wilco Pas-Tanja Föller 2-0

Martin de Blecourt-Remon Nijland 2-0

Domingus Souhuwat-Patricia Zandvoort 2-0

Richard Sahertian-Rik Vroom 2-0

Halve-finale verliezersronde:

Wilco Pas-Martin de Blecourt 3-1

Domingus Souhuwat-Richard Sahertian 3-1

Finale verliezersronde:

Wilco Pas-Domingus Souhuwat 3-1

Wilco leek 2e in zijn poule te worden nadat hij de nummer 3 van de ranking met 3-2 wist te verslaan, maar na het optellen van alle legs bleek dat hij 1 leg te kort had. In de verliezersronde deed hij wat van hem verwacht werd en won hij uiteindelijk vrij makkelijk zijn wedstrijden. 

Kwart-finale winnaarsronde:

Erik Drenth-Henry Zandvoort 1-3   (Erik 1x180)

Kevin Hoop-Geert Spenkelink 3-0

Christian Hekman-Alfred van Dorth 3-0

Mathijs Kamp-Mark Meijer 1-3   (Mathijs 1x180)

Halve-finale winnaarsronde:

Henry Zandvoort-Kevin Hoop 3-2   (Henry 1x180 + 104-check)

Christian Hekman-Mark Meijer 3-0   (Christian 1x180)

Finale winnaarsronde:

Henry Zandvoort-Christian Hekman 1-4   (Christian 4x180 + 106-check)

Henry wist nog wel de eerste leg van Christian te breken met een 19-darter, maar daarna ging Christian los met 4x180 en een 106-check voor de wedstrijd. Hij gooide zijn legs uit in 25,14,20 en 18-darts. Zijn totaal aan 180érs van deze avond kwam op 8 keer de maximale score. Door zijn overwinning nadert hij de koploper Jan Tijhuis tot op 2 punten.

Na afloop werd weer een hoge check tussen de 100 en 170 getrokken, maar de 102 die getrokken werd was niet gegooid waardoor de jackpot volgende week op 35 euro zal staan.


Mathijs Kamp wint 6e avond donderdag-avond ranking ENC DARTS

Geplaatst op: zaterdag, 13 februari 2016 om 13:47 door Dick Bontekoe, tags: Darts, Donderdagavondranking, Algemeen

Laatst bewerkt door: Benjamin Reede op: vrijdag, 18 maart 2016 om 10:24

Nadat de eerste 3 rankingen gewonnen werden door Jan Tijhuis, wist Christian Hekman de reeks te doorbreken en de 4e ranking-avond op zijn naam te zetten. Toch wist Jan de 5e ranking weer op zijn naam te zetten en zijn voorsprong te vergroten in de stand. Donderdag leek wederom naar rankingwinst te gaan, maar jeugdspeler Mathijs Kamp speelt zichzelf weer in de top 5 na winst met 4-2 van Jan Tijhuis in de finale. Toch loopt Jan wederom verder uit in de stand, maar de reeks duurt nog tot eind mei, dus er kan nog van alles gebeuren. Na de 6e ranking werd er weer een hoogste finish getrokken, maar de 130 die eruit kwam stond niet op de lijst van de avond, dus volgens week staat de jackpot alweer op €30,-. 

De uitslagen van de 6e avond:

Achtste-finale verliezersronde:

Dick Bontekoe-Arjen Maneschijn 0-2

Jurgen Kamp-Tanja Foller 0-2

Kwart-finale verliezersronde:

Geert Spenkelink-Rik Vroom 2-0

Martin de Blecourt-Dick Bontekoe 2-0

Kevin Hoop-Ramon Machielsen 1-2

Alfred van Dorth-Tanja Foller 2-0

Halve-finale verliezersronde:

Geert Spenkelink-Martin de Blecourt 3-1

Ramon Machielsen-Alfred van Dorth 3-1

Finale verliezersronde:

Geert Spenkelink-Ramon Machielsen 2-3   (Ramon 115-check)

Ook de verliezersronde wordt gewonnen door een jeugdspeler. Ramon weet goed partij te bieden en mede door een mooie 115-check pakt hij toch weer lekkere punten mee.

Achtste-finale winnaarsronde:

Mark Meijer-Harold Kleinjan 3-0   (Mark 1x180)

Richard Sahertian-Remon Nijland 1-3

Kwart-finale winnaarsronde:

Jan Tijhuis-Domingus Souhuwat 3-0

Erik Drenth-Mark Meijer 1-3   (Mark 107-check)

Mathijs Kamp-Christian Hekman 3-0

Sander Koninenbelt-Remon Nijland 3-0

Halve-finale winnaarsronde:

Jan Tijhuis-Mark Meijer 3-1   (Mark 112-check)

Mathijs Kamp-Sander Koninenbelt 3-0

Finale winnaarsronde:

Jan Tijhuis-Mathijs Kamp 2-4   (Mathijs 1x180)

Mathijs had er vandaag zin in. Het vertrouwen was goed en de tripples  gingen ook steeds beter vallen. Hij liet dan ook zien dat de 3e plaats bij het NK junioren geen toeval was en weet nadat Jan tot 2-3 terug weet te komen, de wedstrijd naar zich toe te trekken. Hierdoor schuift hij weer aan bij de top in de stand. De tussenstand is weer te vinden op www.encdarts.nl


Jan Tijhuis wint ook 3e avond donderdag-avond ranking ENC DARTS Nijverdal

Geplaatst op: vrijdag, 22 januari 2016 om 23:30 door Dick Bontekoe, tags: Darts, Donderdagavondranking, Algemeen

Donderdag stond alweer de 3e avond van de wekelijkse ranking bij ENC DARTS in Nijverdal op het programma. We hadden weer genoeg deelnemers om 5 poules te maken en nadat iedereen ingedeeld was konden om 20 uur de poules beginnen. De laatste poule was iets na 22 uur klaar en als snel was iedereen weer bezig met de knock-out fase. De gang zat er goed in en om 23.15 uur werd de finale gespeeld. De uitslagen:

Achtste-finale verliezersronde:

Dick Bontekoe-Marco Schalen 1-2

Remon Nijland-Wessel Ring 2-0

Kwart-finale verliezersronde:

Arjen Maneschijn-Arjan Lepelaar 0-3   (Arjan 130-check)

Alfred van Dorth-Marco Schalen 0-2

Martin de Blecourt-Domingus Souhuwat 2-0

Rik Vroom-Remon Nijland 0-2

Halve-finale verliezersronde:

Arjan Lepelaar-Marco Schalen 3-1   (Arjan 118 + 100-check)

Martin de Blecourt-Remon Nijland 3-0

Finale verliezersronde:

Arjan Lepelaar-Martin de Blecourt 3-0

Arjan gooide een slechte poule, maar daarin viel nog wel een 130-check. Na wat klagen over zijn slecht spel begon hij vol goede moed aan de verliezersronde, gooide nog een keer 130 uit en daarnaast ook nog even een 118 en 100-check. Daarna niet meer gehoord.

Achtste-finale winnaarsronde:

Ramon Machielsen-Geert Spenkelink 0-3

Raymond Heuver-Richard Sahertian 1-3

Kwart-finale winnaarsronde:

Mathijs Kamp-Kevin Hoop 1-3

Christian Hekman-Geert Spenkelink 3-0   (Christian 100-check)

Mark Meijer-Marco ten Pas 2-3   (Mark 1x180 + 105-check)

Jan Tijhuis-Richard Sahertian 3-1   (Jan 1x180)

Halve-finale winnaarsronde:

Kevin Hoop-Christian Hekman 3-2   (Christian 2x180)

Marco ten Pas-Jan Tijhuis 0-3   (Jan 100-check)

Finale winnaarsronde:

Kevin Hoop-Jan Tijhuis 2-4

Kevin had vanavond een goede avond. Maar helaas kon hij het niveau in de finale niet vast houden anders had hij zeker kans gehad. Hij wist nog wel de eerste leg te breken, maar nadat Jan direct terugbrak wist hij nog wel zijn eigen leg te houden en de stand op 2-2 te zetten, maar daarna was het echt op. En zo wint Jan zijn 3e avond op rij en vergroot zijn voorsprong. De mystery jackpot viel ook deze week niet en zal volgende week op 15 euro staan. Het is nog niet veel, maar met nog een groot aantal avonden kan hij mooi oplopen. De stand is inmiddels weer uitgewerkt en staat op www.encdarts.nl


Jan Tijhuis wint ook 2e avond donderdag-avond ranking ENC DARTS

Geplaatst op: zaterdag, 16 januari 2016 om 20:19 door Dick Bontekoe, tags: Darts, Donderdagavondranking, Algemeen

Donderdag kwamen er 23 darters naar ENC DARTS in Nijverdal en daarbij een leuk aantal nieuwe gezichten en een aantal oud bekenden. Toch altijd leuk om te zien dat de wk's ervoor zorgen dat er weer mensen een poging gaan doen om te darten of de oude pijlen uit de kast halen. 

De darters werden over 5 poules verdeeld, 3 van 5 en 2 van 4. Al jaren gaan alleen de nummers 1 en 2 door en mag de rest naar de verliezersronde. Ook vandaag weer een paar goede darters die de poule niet doorkwamen en naar de verliezersronde mochten en ook een paar verassende namen in de winnaarsronde. De uitslagen van de knock-out fase:

Achtste-finale verliezersronde:

John Spenkelink-Dick Bontekoe 1-2

Raymond Heuver-Tanja Föller 2-0

Kevin Hoop-Gerdinand Pijffers 2-0

Wessel Ring-Alfred van Dorth 0-2

Olaf ter Maat-Koen de Vries 2-0

Kwart-finale verliezersronde:

Marco ten Pas-Dick Bontekoe 2-0

Mathijs Kamp-Raymond Heuver 2-0

Rik Vroom-Kevin Hoop 0-2

Alfred van Dorth-Olaf ter Maat 1-2

Halve-finale verliezersronde:

Marco ten Pas-Mathijs Kamp 3-2   (Marco 102-check + 1x180)

Kevin Hoop-Olaf ter Maat 3-0

Finale verliezersronde:

Marco ten Pas-Kevin Hoop 3-2

Marco was wel blij met de winst in de finale van de verliezersronde, maar niet met zijn niveau. Hij moest alle zeilen bijzetten om van Mathijs te winnen en in de finale had hij het ook niet makkelijk. Kevin kwam in de poule net een leg te kort om door te gaan en ook in de verliezersronde ging het weer om maar 1 leg.

Achtste-finale winnaarsronde:

Martin de Blecourt-Domingus Souhuwat 1-3

Christian Hekman-Remon Nijland 3-0

Kwart-finale winnaarsronde:

Sander Koninenbelt-Geert Spenkelink 3-2   (Sander 1x180)

Jan Tijhuis-Domingus Souhuwat 3-0   (Jan 152-check)

Mark Meijer-Marco Klein 3-1

Richard Sahertian-Christian Hekman 0-3

Halve-finale winnaarsronde:

Sander Koninenbelt-Jan Tijhuis 1-3

Mark Meijer-Christian Hekman 1-3

Finale winnaarsronde:

Jan Tijhuis-Christian Hekman 4-1   (Jan 152-check)

Jan, die vorige week ook al wist te winnen, begon de finale direct met een 152-check. Het was al zijn 2e van de avond. Net als de eerste leg, ging de 2e leg ook in 15-darts uit met een 82-check op de bull, waardoor Jan een 2-0 voorsprong weet te pakken. Toch weet Christian hierna nog wel terug te breken in 26-darts, maar hierna gaat Jan verder waar hij was gebleven en wint leg 4 en 5 in 21 en 22-darts, waardoor hij overtuigend met 4-1 wint. 

De tussenstand is weer te bekijken op www.encdarts.nl


Jan Tijhuis wint 1e avond donderdag-avond ranking

Geplaatst op: zaterdag, 9 januari 2016 om 14:35 door Dick Bontekoe, tags: Darts, Donderdagavondranking, Algemeen

Donderdag zijn we bij ENC DARTS in Nijverdal weer begonnen met de halfjaarlijkse donderdag-avond ranking. In 2003 waren de eerste dartavonden er al, maar was het nog een gewone training. In 2004 werd er voor de eerste keer een officieel tintje aan gegeven, werden de standen bijgehouden en werden er prijzen aan gehangen. Aan het format is in de loop van de jaren niet veel veranderd, alleen het inschrijfgeld is een paar jaar geleden verhoogd van 1 naar 2 euro waarbij we het wel laagdrempelig wilden blijven houden. 

Inmiddels wordt al een paar jaar de tussenstand op internet bijgehouden en zullen we deze editie beginnen met een jackpot. Van het ingelegde geld wordt elke week 5 euro apart gelegd en maken alle darters die op een rankingavond een hoge finish hebben gegooid, kans op de jackpot. Aan het eind van de avond wordt er een hoge finish tussen 100 en 170 getrokken uit de pot (64 stuks) en is deze die avond gegooid, dan zal de jackpot uitgekeerd worden. Zo niet, dan blijft het bedrag staan.

Afgelopen donderdag kwamen er 19 darters die meededen aan de eerste avond waardoor we 3 poules van 5 en 1 poule van 4 hadden. Na de poules gingen de nummer 1 en 2 van de poules door naar de winnaarsronde en de rest naar de verliezersronde. De uitslagen:

Achtste-finale verliezersronde:

Martin de Blecourt-Remon Nijland 1-2

Domingus Souhuwat-Dick Bontekoe 1-2

Geert Spenkelink-Rik Vroo 2-1

Kwart-finale verliezersronde:

Sander Koninenbelt-Remon Nijland 2-1

Alfred van Dorth-Dick Bontekoe 2-0

Kevin Hoop-Ramon Machielsen 2-1

Marco Schalen-Geert Spenkelink 2-0

Halve-finale verliezersronde:

Sander Koninenbelt-Alfred van Dorth 0-3

Kevin Hoop-Marco Schalen 2-3   (Marco 1x171)

Finale verliezersronde:

Alfred van Dorth-Marco Schalen 3-2

Beide heren zijn altijd aan elkaar gewaagd en ook vandaag hadden ze alle legs nodig. Alfred wist uiteindelijk de beslissende dubbel te gooien in de laatste leg en liet in deze leg Marco ver achter zich.

Kwart-finale winnaarsronde:

Mark Meijer-Olaf ter Maat 3-1

Mathijs Kamp-Harold Kleinjan 1-3

Christian Hekman-Danny Koel 3-0

Marco ten Pas-Jan Tijhuis 0-3

Halve-finale winnaarsronde:

Mark Meijer-Harold Kleinjan 3-1   (Mark 1x180)

Christian Hekman-Jan Tijhuis 2-3

Finale winnaarsronde:

Mark Meijer-Jan Tijhuis 1-4  

Mark wist de finale goed te beginnen maar wist maar met moeite de dubbel te vinden in de eerste leg. Jan liet hier al kansen liggen om te breken. Maar hierna was het op bij Mark en Jan ging steeds beter gooien en maakte het direct af.

De stand is inmiddels bijgewerkt op www.encdarts.nl

Aan het eind van de avond werd er uit het bakje met hoge finishes 1 hoge finish getrokken. 110 werd getrokken en toevallig had Mark Meijer deze gegooid dus zal de jackpot volgende week wederom 5 euro zijn.


Christian Hekman wint donderdag-avond ranking 2e helft 2015

Geplaatst op: zaterdag, 19 december 2015 om 16:23 door Dick Bontekoe, tags: Darts, Donderdagavondranking, Algemeen

Donderdag stond de laatste avond van de donderdag-avond ranking 2e helft 2015 bij ENC Darts in Nijverdal op het programma. In totaal 17 avonden werd er gegooid en net als vorige edities kregen de nummer 1 t/ 10 een bekertje, waren er bekertjes voor de meeste hoge scores, de beste dame en de hoogste finish. Alle avonden moest iedereen 2 euro inleggen om mee te mogen doen en bij de prijsuitreiking donderdag werd het geld uitgegeven aan de nummers 1 t/m 5. Er werd dan ook weer ruim 600 euro aan prijzengeld uitgedeeld.

Tot donderdag was het voor een aantal deelnemers nog spannend. De nummer 1 kon alleen bij een hele slechte avond nog ingehaald worden. De nummer 2 en 3 stonden op 1 punt van elkaar dus daar lag de druk voor beide spelers. De rest kon niet heel veel meer veranderen. De uitslagen van de laatste avond vanaf de kwart-finales:

Kwart-finale verliezersronde:

Domingus Souhuwat-Christian Hekman 0-2   (Christian 107-check)

Geert Spenkelink-Alfred van Dorth 2-0

Olaf ter Maat-Remon Nijland 0-2

Marco Schalen-Martin de Blecourt 0-2

Halve-finale verliezersronde:

Christian Hekman-Geert spenkelink 3-0

Remon Nijland-Martin de Blecourt 3-1   (Remon 107-check)

Finale verliezersronde:

Christian Hekman-Remon Nijland 3-0   (Christian 112-check)

Christian moest vanavond nog een paar punten halen om zijn eerste plaats veilig te stellen. In de poule had hij er officieel nog niet genoeg gehaald maar door het winnen van de verliezersronde was het wel zeker dat hij de totale ranking op zijn naam zou zetten.

Kwart-finale winnaarsronde:

Ramon Machielsen-Marco ten Pas 0-3

Mark Meijer-Jarno Pas 3-0

Jan Tijhuis-Kevin Hoop 3-1

Sander Koninenbelt-Arjan Lepelaar 3-0

Halve-finale winnaarsronde:

Marco ten Pas-Mark Meijer 3-2

Jan Tijhuis-Sander Koninenbelt 1-3   (Sander 1x180)

Finale winnaarsronde:

Marco ten Pas-Sander Koninenbelt 4-2

Zoals eerder beschreven zou het vanavond vooral gaan om de vraag wie 2e of 3e zou worden. Mark Meijer had een betere poule gegooid en was nog verder uitgelopen op Marco ten Pas. Alleen als Marco de halve-finale zou winnen van Mark en dan ook nog de avond zou winnen, zou hij Mark nog voorbij kunnen gaan. En dit gebeurd dus. Marco begon steeds beter te gooien en weet de avond op zijn naam te zetten en toch nog de 2e plaats in de eindstand te pakken.

De complete eindstand staat op www.encdarts.nl

Einduitslag zomerranking 2015:

1e plaats 178 punten Christian Hekman

2e plaats 170 punten Marco ten Pas

3e plaats 169 punten Mark Meijer

4e plaats 161 punten Jan Tijhuis

5e plaats 146 punten Sander Koninenbelt

6e plaats 128 punten Mathijs Kamp

7e plaats 121 punten Alfred van Dorth

8e plaats 108 punten Geert Spenkelink

9e plaats   98 punten Kevin Hoop

10e plaats 94 punten Remon Nijland

Hoogste Finish 164 Jan Tijhuis

Meeste hoge scores 31 keer 180 Mark Meijer

Beste dame Tanja Föller

Donderdag 7 januari beginnen we weer met een nieuwe reeks van 24 avonden. Het kan zijn dat de opzet gaat veranderen met een (mystery) jackpot. 


3e plaats bij het Nederlands Kampioenschap Darts voor Mathijs Kamp (junioren)

Geplaatst op: zondag, 13 december 2015 om 20:55 door Dick Bontekoe, tags: Darts, Donderdagavondranking, Algemeen

Zondag 13 december 2015 stond het Nederlands Kampioenschap in Nijkerk op het programma. Dartvereniging Oost-Nederland was weer met veel kinderen aanwezig en de hoop was natuurlijk dat er wat prijzen mee naar het oosten van het land zouden gaan.

Bij de meisjes vielen we niet in de prijzen en bij de aspiranten wist alleen Stijn Bontekoe met een 3e plaats in de verliezersronde een plaquette te winnen. Daan Beernink en Dani te Pas stranden allebei bij de laatste 16.

Anders was het bij de junioren. In de verliezersronde wist Anthony Moes de winst te pakken in de finale van Brian Ketzener. Ook Tim Welgraven viel in de prijzen, want hij werd 3e in de verliezersronde.

In de winnaarsronde kwam Kjeld Pol tot de laatste 16 waar hij verloor van Wesley Hurrebrink met 1-3. 

Mathijs Kamp (ENC Darts) had vandaag een topdag, hij won bij de laatste 16 van Dennis van Roo met 3-0. De kwart-finale won hij zelfs ook nog van Ruud de Kock. In de halve-finale mocht hij daarna aantreden tegen de kersverse junioren wereldkampioen Maikel Verberk. We hoopten nog op een verassing, maar na 3 legs stond het verlies met 0-3 al vast en kon hij tevreden terugkijken met een verdienstelijke 3e plaats.

Wesley Hurrebrink mocht na zijn winst op Kjeld Pol bij de laatste 16 in de kwart-finale aantreden tegen Levy Frauenfelder. Deze won hij met 3-1 waardoor hij tegen Justin van Tergouw die 2 weken geleden nog indruk maakte op de Finder Dartsmasters door het junioren toernooi te winnen. Justin miste diverse pijlen op de dubbels en Wesley strafte dit goed af en trok uiteindelijk de partij met 3-2 naar zich toe. En zo mocht hij naar de finale tegen Maikel Verberk.

In de finale op het grote podium wist Wesley de bull te winnen. De 1e leg weet hij makkelijk binnen te halen en in de 2e leg weet hij zelfs Maikel te breken voor een 2-0 voorsprong. Hierna lijkt Wesley even het gevoel kwijt te zijn, want Maikel komt met ruime voorsprong op de dubbel. Maar hij weet deze niet te raken en Wesley lijkt 108 uit te gooien. Dit lukt niet, maar wederom mist Maikel 3 pijlen voor de dubbel en Wesley gooit de dubbel 16 wel uit en weet zo zijn leg te houden voor een 3-0 voorsprong. Maikel weet hierna zijn eigen leg wel te houden en brengt de stand terug naar 3-1. De 5e leg weten beide spelers de tripples goed te vinden maar Wesley zet met een 100+ score weg op dubbel 18 en Maikel probeert nog de druk erop te zetten. Wesley blijft rustig en gooit zijn eerste de beste kans op de dubbel direct raak en wint zo met 4-1 en mag zich Nederlands Kampioen noemen. Hiernaast plaatst hij zich wederom rechtstreeks voor de Winmau World Masters 2016.


Mathijs Kamp wint 12e avond donderdag-avond ranking ENC DARTS

Geplaatst op: zaterdag, 21 november 2015 om 16:20 door Dick Bontekoe, tags: Donderdagavondranking

Donderdag stond alweer de 12e avond van de donderdag-avond ranking bij ENC DARTS op het programma. Deze wekelijkse ranking wordt 3 keer in het jaar georganiseerd. De 1e helft van een jaar, tijdens de zomer van een jaar (zomerranking) en de 2e helft van een jaar. De reeks die nu bezig is telt 16 avonden en de laatste avond is 17 december. We hebben dus nog 4 avonden te gaan tot de prijsuitreiking zal gaan plaatsvinden. Het ingelegde geld zal besteedt worden aan bekers en het overgebleven geld gaat naar de nummers 1 t/m 5 van de eindstand. En daar is het ongekend spannend. De uitslagen van de 12e avond:

Achtste-finale verliezersronde:

Tanja Foller-Rik Vroom 0-2

Martin de Blecourt-Kevin Hoop 2-1

Rene Groot-Domingus Souhuwat 0-2

Kwart-finale verliezersronde:

Christian Hekman-Jan Tijhuis 1-2   (Christian 1x180)

Arjen Maneschijn-Rik Vroom 0-2

Geert Spenkelink-Martin de Blecourt 2-1

Ramon Machielsen-Domingus Souhuwat 2-0

Halve-finale verliezersronde:

Jan Tijhuis-Rik Vroom 3-0   (Jan 1x180)

Geert Spenkelink-Ramon Machielsen 3-0

Finale verliezersronde:

Jan Tijhuis-Geert Spenkelink 3-0

Jan eindigde in de poule gelijk met Marco ten Pas maar omdat Marco in de poule van Jan had gewonnen mocht hij door naar de winnaarsronde. Jan mocht in de verliezersronde direct tegen de koploper van deze ranking maar die had een off-day. Na deze partij verloor Jan geen leg meer en pakte zo toch nog een aantal belangrijke punten.

Achtste-finale winnaarsronde:

Arjan Lepelaar-Dick Bontekoe 3-0

Remon Nijland-Marco ten Pas 1-3   (Remon 1x180)

Kwart-finale winnaarsronde:

Mathijs Kamp-Mark Meijer 3-1

Alfred van Dorth-Arjan Lepelaar 3-2

Sander Koninenbelt-Marco Klein 3-1

Harold Kleinjan-Marco ten Pas 1-3   (Marco 1x180)

Halve-finale winnaarsronde:

Mathijs Kamp-Alfred van Dorth 3-1

Sander Koninenbelt-Marco ten Pas 3-2   (Sander 111-check)

Finale winnaarsronde:

Mathijs Kamp-Sander Koninenbelt 4-1   (Mathijs 153-check)

Sander wist donderdag voor de 2e keer achter elkaar in de finale te komen. Vorige week won hij nog overtuigend met 4-1 van Jan Tijhuis. Maar vandaag mocht hij tegen jeugdspeler Mathijs Kamp die de laatste tijd zijn vorm terug begint te vinden. Met maar liefst 4-1 weet hij de finale te winnen en hij gooit zelfs 153 uit in de laatste leg. Dit terwijl juist Sander met maar liefst 4 hoge finishes de man van de avond leek te gaan worden.

In de tussenstand is het ineens spannend geworden. De nummers 2 t/m 5 staan behoorlijk dicht bij elkaar en het zal de laatste 4 avonden nog spannend worden wie er met welke prijs zal eindigen. De tussenstand staat op www.encdarts.nlChristian Hekman wint 5e avond ENC DARTS

Geplaatst op: zaterdag, 3 oktober 2015 om 09:56 door Dick Bontekoe, tags: Darts, Donderdagavondranking, Algemeen

Donderdag was het weer rankingavond bij ENC DARTS in Nijverdal. 20 deelnemers wisten de kantine te vinden en zo konden er 5 poules van 4 gemaakt worden waarin iedereen 3 wedstrijden best off 5 kon gooien en daarmee maximaal 9 punten kon winnen. Het niveau stak deze avond ruim boven andere avonden uit. Reden onbekend, maar het hield wel in dat we lekker op tijd klaar waren. De uitslagen van de knock-out fase:

Achtste-finale verliezersronde:

Olaf ter Maat-Arjan Lepelaar 0-2

Remon Nijland-Ramon Machielsen 1-2

Kwart-finale verliezersronde:

Rene Aal-Dick Bontekoe 1-2

Martin de Blecourt-Arjan Lepelaar 1-2

Rik Vroom-Tanja Föller 2-0

Alfred van Dorth-Ramon Machielsen 2-0

Halve-finale verliezersronde:

Dick Bontekoe-Arjan Lepelaar 0-3

Rik Vroom-Alfred van Dorth 1-3

Finale verliezersronde:

Arjan Lepelaar-Alfred van Dorth 3-0   (Alfred 1x180)

Arjan liet vanavond weer eens zien dat darten een raar spelletje is. In de poule had hij een legsaldo van 0 voor en 9 tegen. Na de gewonnen verliezersronde was zijn legsaldo 10 voor 10 tegen. Hij begon dan ook steeds beter te gooien en de 180-score van Alfred werd gewoon teniet gedaan.

Achtste-finale winnaarsronde:

Marco Klein-Jan Tijhuis 0-3

Domingus Souhuwat-Mathijs Kamp 0-3   (Mathijs 1x180)

Kwart-finale winnaarsronde:

Marco ten Pas-Kevin Hoop 3-0

Geert Spenkelink-Jan Tijhuis 1-3   (Jan 120 + 109-check)

Christian Hekman-Sander Koninenbelt 3-1   (Christian 1x180)

Mark Meijer-Mathijs Kamp 3-0

Halve-finale winnaarsronde:

Marco ten Pas-Jan Tijhuis 2-3

Christian Hekman-Mark Meijer 3-1   (Christian 100-check)

Finale winnaarsronde:

Jan Tijhuis-Christian Hekman 0-4   (Christian 156-check)

Jan Tijhuis had een hele goeie avond. Hij wist in de poule al 164 uit te gooien en in de knock-out kwam daar nog een 120 en 109-check bij. Maar in de finale heeft hij niet veel kansen op de dubbel gehad en Christian walste in 18,15,16 en 18-darts over hem heen. 

Omdat Christian vorige week niet aanwezig kon zijn had hij een achterstand opgelopen, maar door zijn overwinning heeft hij de aansluiting direct weer gevonden. Hetzelfde geldt voor Mark Meijer die ook nog in de top 5 staat. Maar na de 5e avond blijft Marco ten Pas aan kop staan in de ranking-reeks. De stand staat bijgewerkt op www.encdarts.nl

Hoge finishes vanavond waren voor: Jan Tijhuis 164, 120 en 109 Christian Hekman 156 en 100 Mathijs Kamp 154 en Mark Meijer 132.

Hoge scores waren er voor Marco ten Pas, Mathijs Kamp en Mark Meijer 2x180 Alfred van Dorth, Christian Hekman en Rene Aal 1x180.


Sander Koninenbelt en Henry Zandvoort winnen avond 3 en 4 ENC DARTS Nijverdal

Geplaatst op: vrijdag, 25 september 2015 om 20:51 door Dick Bontekoe, tags: Darts, Donderdagavondranking, Algemeen

Donderdag 17 september kwamen er 21 deelnemers naar de wekelijkse ranking bij ENC DARTS in Nijverdal. Er werden 5 poules gemaakt en klokslag 20 uur werd begonnen met de poules. Alle poules liepen mooi door en voor 22 uur kon begonnen worden met de knock-out fase. De uitslagen:

Achtste-finale verliezersronde:

Rik Vroom-Arjan Lepelaar 0-2

Remon Nijland-Tanja Föller 2-0

Dick Bontekoe-Martin de Blecourt 1-2

Kwart-finale verliezersronde:

Christian Hekman-Kevin Hoop 2-0

Marco Klein-Arjan Lepelaar 1-2

Olaf ter Maat-Remon Nijland 1-2

Domingus Souhuwat-Martin de Blecourt 2-1

Halve-finale verliezersronde:

Christian Hekman-Arjan Lepelaar 3-0   (Christian 112-check)

Remon Nijland-Domingus Souhuwat 0-3

Finale verliezersronde:

Christian Hekman-Domingus Souhuwat 3-2   (Christian 120-check)

Domingus benutte zijn kansen maar kwam in de beslissende leg tekort. Christian probeerde er nog wat van te maken, maar liet vandaag zien dat ook hij mindere dagen heeft.

Achtste-finale winnaarsronde:

Geert Spenkelink-Wilco Pas 0-3

Danielle Scholman-Alfred van Dorth 0-3

Kwart-finale winnaarsronde:

Mathijs Kamp-Marco ten Pas 0-3

Ramon Machielsen-Wilco Pas 0-3

Jan Tijhuis-Sander Koninenbelt 2-3

Mark Meijer-Alfred van Dorth 3-1   (Mark 112-check)

Halve-finale winnaarsronde:

Marco ten Pas-Wilco Pas 1-3

Sander Koninenbelt-Mark Meijer 3-1   (Sander 1x180)

Finale winnaarsronde:

Wilco Pas-Sander Koninenbelt 0-4

Een verassende finale tussen twee spelers die allebei in de 3e divisie uitkomen. Helaas lukte het Wilco niet zijn niveau van eerdere wedstrijden vast te houden en Sander gooide regelmatig zijn tripples en wint zo vrij eenvoudig de 3e avond van de donderdag-avond ranking 2e helft 2015 bij ENC DARTS. En zo kon iedereen om 23.10 uur weer naar huis.

De 4e avond waren er 'maar' 17 deelnemers die over 4 poules verdeeld werden. Een aantal vaste deelnemers waren er niet, maar dat mocht de pret niet drukken. Er werd weer direct na de sluiting van de inschrijving begonnen met de poules. De uitslagen van de knock-out fase:

Achtste-finale verliezersronde:

Ramon Machielsen-Martin de Blecourt 0-2

Kwart-finale verliezersronde:

Bert Wiegers-Dick Bontekoe 2-0

Kevin Hoop-Martin de Blecourt 2-1

Patricia Zandvoort-Marco Klein 2-1

Domingus Souhuwat-Remon Nijland 1-2

Halve-finale verliezersronde:

Bert Wiegers-Kevin Hoop 3-2   (Bert 1x180)

Patricia Zandvoort-Remon Nijland 0-3

Finale verliezersronde:

Bert Wiegers-Remon Nijland 3-0   (Bert 1x180)

Remon was blij met het behalen van de finale en zo nog wat punten meepakte, maar Bert wist makkelijk te winnen en zo nog 4 punten mee te pakken voor de stand.

Kwart-finale winnaarsronde:

Sander Koninenbelt-Geert Spenkelink 3-1

Jan Tijhuis-Rik Vroom 3-0

Henry Zandvoort-Mathijs Kamp 3-0

Alfred van Dorth-Marco ten Pas 1-3   (Alfred 100-check)

Halve-finale winnaarsronde:

Sander Koninenbelt-Jan Tijhuis 3-0

Henry Zandvoort-Marco ten Pas 3-1

Finale winnaarsronde:

Sander Koninenbelt-Henry Zandvoort 2-4   (Henry 1x180)

Sander wist avond 3 nog te winnen, maar tegen Henry lukte het niet. Maar door twee finale achter elkaar stijgt Sander wel naar de 2e plaats en heeft Marco ten Pas de 1e plaats overgenomen van Mark Meijer die de 4e avond niet mee kon doen. De tussenstand is weer bijgewerkt en staat op www.encdarts.nl

Volgende week de 5e avond en de hoop is dat er dan weer minimaal 20 mee komen doen.Christian Hekman wint 2e avond donderdag-avond ranking 2015 ENC DARTS

Geplaatst op: zaterdag, 12 september 2015 om 12:17 door Dick Bontekoe, tags: Darts, Donderdagavondranking, Algemeen

3 september zijn we bij ENC DARTS in Nijverdal weer begonnen met de donderdag-avond ranking. De zomerranking werd glansrijk door Christian Hekman gewonnen en de afsluitende barbeque met drank was een groot succes. Er werd nog even afscheid genomen van onze vaste bardame Milou die na 8 jaar een avond-opleiding gaat doen en het niet meer kan combineren. Ze kreeg diverse cadeautjes van ENC DARTS en zelfs nog van een aantal teams apart en was zichtbaar ontroerd. Marco Schalen en Dick Bontekoe waren de gelukkig die de kussen in ontvangst mochten nemen. De hoop is dat ze over 2 jaar na haar studie de bardienst op de competitie-avond wil oppakken.

Vorige week wist Mark Meijer de eerste avond te winnen en ook na de 2e avond blijft hij de koploper omdat hij direct een gat sloeg. Maar Christian Hekman is weer hard op weg om te koppositie over te nemen omdat hij de 2e avond in de finale overtuigend wint van jeugdtalent Wesley Hurrebrink. De uitslagen van de 2e avond:

Achtste-finale verliezersronde:

Mathijs Kamp-Dick Bontekoe 2-0

Rik Vroom-Tanja Föller 2-0

Remon Nijland-Arjen Maneschijn 2-0

Kwart-finale verliezersronde:

Domingus Souhuwat-Mathijs Kamp 0-2

Ramon Machielsen-Rik Vroom 1-2

Geert Spenkelink-Martin de Blecourt 2-0

Marco ten Pas-Remon Nijland 2-0

Halve-finale verliezersronde:

Mathijs Kamp-Rik Vroom 3-0

Geert Spenkelink-Marco ten Pas 0-3

Finale verliezersronde:

Mathijs Kamp-Marco ten Pas 2-3

Beide finalisten zijn vast top 5 spelers, maar wisten vandaag de poule niet te overleven en moesten in de verliezersronde proberen nog wat punten te pakken. Jeugdspeler Mathijs Kamp wist de wedstrijd nog te rekken, maar eredivisionist Marco ten Pas wist de beslissende leg te pakken en zo toch nog genoeg punten te pakken waardoor hij na 2 avonden in de top 3 blijft.

Kwart-finale winnaarsronde:

Jan Tijhuis-Kevin Hoop 1-3   (Kevin 1x180 + 1x174)

Wesley Hurrebrink-Remon Hurrebrink 3-0   (Wesley 2x180 + 100 check)

Christian Hekman-Sander Koninenbelt 3-0

Mark Meijer-Alfred van Dorth 3-2

Halve-finale winnaarsronde:

Kevin Hoop-Wesley Hurrebrink 1-3   (Kevin 1x180)

Christian Hekman-Mark Meijer 3-2   (Christian 1x180)

Finale winnaarsronde:

Wesley Hurrebrink-Christian Hekman 1-4   (Christian 3x180)

Op papier een mooie finale tussen talent Wesley en de ervaren Christian. Wesley won de bull maar wordt direct gebroken met een 17-darter. Wesley breekt direct terug, ook met een 17-darter. Christian weet nogmaals te breken met een 16-darter en houdt zijn eigen leg met een 14-darter. De 5e leg gooien beide darters niet goed meer en Christian pakt de leg in 21-darts voor een 1-4 overwinning.  En zo kon er al om 23.10 uur opgeruimd worden. De hoogste finish kwam vanavond op naam van Remon Nijland met een 127-check. Christian Hekman had in totaal 5x180.

De tussenstand staat inmiddels weer op www.encdarts.nl

Volgende week donderdag 17 september de 3e avond.


Christian Hekman wint zomerranking 2015 ENC DARTS Nijverdal‏

Geplaatst op: vrijdag, 28 augustus 2015 om 21:23 door Dick Bontekoe, tags: Darts, Donderdagavondranking, Algemeen

Donderdag was de afsluitende avond van de zomerranking die ook dit jaar weer gehouden werd bij ENC DARTS in Nijverdal. Ook dit jaar weer een succesvolle en gezellige reeks die weer werd afgesloten met een barbecue. Het deelnemers aantal over de hele reeks was genoeg om de barbecue, bekers en de drank te betalen, dus bij voorbaat al een geslaagde afsluitende avond. Helaas waren onze weergoden ons niet zo goed gezind, maar gelukkig hebben we een redelijk groot afdak bij de vereniging met een direct deur naar de dartzaal, dus daar hadden we weinig tot geen last van. 

Donderdag-avond namen we ook gelijk afscheid van Milou, onze bardame die ruim  7 jaar elke week voor ons klaar heeft gestaan en het gezicht van ENC DARTS is geworden. De ranking werd tijdelijk stilgelegd en Marco Schalen en Dick Bontekoe hielden een kleine toespraak. Hierna mocht ze een aantal leuke cadeau's in ontvangst nemen zoals o.a. een lingeriebon en een lekker geurtje. Zichtbaar onder de indruk nam ze de cadeau's in ontvangst en de beide heren kregen allebei dan ook een paar dikke kussen. Hierna gingen we weer verder met de ranking en onder het genot van een drankje en een lekker stuk vlees werden er nog wat leuke herinneringen opgehaald met Milou. 

De uitslagen van de knock-out fase:

Achtste-finale verliezersronde:

Geert Spenkelink-Olaf ter Maat 0-2

Dick Bontekoe-Domingus Souhuwat 1-2

Alfred van Dorth-Tanja Föller 2-0

Patricia Zandvoort-Arjen Maneschijn 2-0

Kwart-finale verliezersronde:

Rik Vroom-Geert Spenkelink 2-0

Marco Klein-Domingus Souhuwat 2-0

Martin de Blecourt-Alfred van Dorth 2-1   (Alfred 116-check)

Arjan Lepelaar-Patricia Zandvoort 2-0

Halve-finale verliezersronde:

Rik Vroom-Marco Klein 0-3

Martin de Blecourt-Arjan Lepelaar 1-3   (Arjan 103-check)

Finale verliezersronde:

Marco Klein-Arjan Lepelaar 1-3   (Arjan 1x180)

Marco, 1 van de nieuwe leden van ENC DARTS, blijft het goed doen bij de ranking. De finale verliest hij dan wel van Arjan, maar die is weer op de weg terug en als die zijn oude niveau weer terug krijgt, kan hij net zo makkelijk de winnaarsronde op zijn naam zetten. 

Achtste-finale winnaarsronde:

Bert Wiegers-Kevin Hoop 3-1

Remon Nijland-Marco Voortman 2-3

Mathijs Kamp-Sander Koninenbelt 2-3   (Mathijs 1x180)

Paul Wansing-Mark Meijer 0-3   (Mark 1x180)

Kwart-finale winnaarsronde:

Jan Tijhuis-Bert Wiegers 2-3

Marco Jansen-Marco Voortman 3-2

Christian Hekman-Sander Koninenbelt 3-2   (Sander 1x180)

Marco ten Pas-Mark Meijer 1-3

Halve-finale winnaarsronde:

Bert Wiegers-Marco Jansen 3-1

Christian Hekman-Mark Meijer 3-1   (Mark 2x180)

Finale winnaarsronde:

Bert Wiegers-Christian Hekman 4-2   (Christian 1x180)

Bert wint de laatste avond van de zomerranking 2015 van de eindwinnaar Christian Hekman. De finale leek hij makkelijk binnen te halen, maar Christian kwam nog terug. Maar het ging uiteindelijk om de eer, want de eindstand was al bekend. Christian weet wederom een ranking-reeks bij ENC DARTS te winnen, pakt ook nog even de hoogste finish van de reeks met een 170-check, alleen zijn maatje Mark Meijer weet hem op de laatste avond voorbij te gaan met de beker voor de meeste hoge scores.

Echte grote verschuivingen vonden niet meer plaats. Alleen Olaf ter Maat viel uit de top 10 omdat Jan Tijhuis nog lekker wat punten pakte op de laatste avond. Tanja Föller was deze zomerranking de beste dame. Toch leuk dat je als nieuw lid direct al een beker weet te pakken.

Vanaf 3 september beginnen we met de donderdag-avond ranking 2e helft 2015 en dan weer met de gebruikelijke opzet. De inleg van het prijzengeld wordt op de laatste avond verdeeld over de nummers 1 t/m 5. Omdat deze reeks weer 16 avonden telt (17 december de laatste avond) kan het prijzengeld leuk oplopen. Maar in eerste instantie gaat het natuurlijk om de gezelligheid.

Kijk op www.encdarts.nl voor de eindstand van de zomerranking 2015 en het programma bij ENC DARTS.


Marco ten Pas wint 11e avond Zomerranking ENC DARTS Nijverdal‏

Geplaatst op: vrijdag, 21 augustus 2015 om 19:34 door Dick Bontekoe, tags: Darts, Donderdagavondranking, Algemeen

De voorlaatste avond van de zomerranking bij ENC DARTS in Nijverdal kwamen er 22 darters. Ze werden keurig verdeeld over 5 poules en klokslag 20 uur werd begonnen met de poules. Hierna volgde de knock-out fase en ondanks een late poule waren we om 23.15 uur klaar. Na deze avond lijken de prijzen wel verdeeld en volgende week kan er onder het genot van een hapje en een drankje een gezellige avond gehouden worden. Die avond wordt er ook afscheid genomen van het gezicht van de vereniging. De blonde dame die een groot aantal jaren heeft klaargestaan voor de darters bij ENC DARTS. Ze gaat voor haar baas een studie doen op de maandag-avond en kan daardoor helaas niet meer voor ons klaarstaan. Komt ze na de studie terug? Dat zal de tijd leren. We gaan er in ieder geval alles aan doen dat het volgende week een mooi afscheid zal worden. De gebruikelijke barbecue zal klaarstaan en ook de leden van ENC DARTS die niet meegedaan hebben aan de ranking zijn uitgenodigd. 

Maar nu eerst de uitslagen van de 11e avond:

Achtste-finale verliezersronde:

Olaf ter Maat-Dick Bontekoe 2-0

Arjan Lepelaar-Martin de Blecourt 2-0

Ramon Machielsen-Tanja Föller 2-0

Marco Klein-Domingus Souhuwat 2-0

Kwart-finale verliezersronde:

Alfred van Dorth-Olaf ter Maat 2-0

Kevin Hoop-Arjan Lepelaar 1-2

Marco Jansen-Ramon Machielsen 2-0

Remon Nijland-Marco Klein 1-2

Halve-finale verliezersronde:

Olaf ter Maat-Arjan Lepelaar 0-3

Marco Jansen-Marco Klein 3-1

Finale verliezersronde:

Arjan Lepelaar-Marco Jansen 3-2

Marco mocht deze week weer naar de verliezersronde nadat hij 3e was geworden in zijn poule. Hier kwam hij Arjan tegen die een tijdje rust heeft genomen met darten. Dit lijkt hem goed gedaan te hebben. Hij moest wel alle zeilen bijzetten, maar hij pakte toch uiteindelijk toch de 5e leg en de winst in de verliezersronde.

Achtste-finale winnaarsronde:

Gerdinand Pijffers-Rik Vroom 3-0

Mathijs Kamp-Geert Spenkelink 3-0

Kwart-finale winnaarsronde:

Mark Meijer-Jan Tijhuis 0-3

Christian Hekman-Gerdinand Pijffers 3-0

Marco ten Pas-Sander Boers 3-0   (Sander 1x180)

Marco Voortman-Mathijs Kamp 3-1

Halve-finale winnaarsronde:

Jan Tijhuis-Christian Hekman 3-2

Marco ten Pas-Marco Voortman 3-1

Finale winnaarsronde:

Jan Tijhuis-Marco ten Pas 1-4

Jan Tijhuis weet de nummer 1 en 2 uit de stand in de kwart-finale en halve-finale eraf te gooien. Helaas kan hij het niet doortrekken in de finale tegen Marco die door zijn overwinning nagenoeg zeker is van de 3e plaats in de eindstand. 

Volgende week zal tijdens de ranking de eindstand van de zomerranking 2015 opgemaakt worden en tevens zullen de bekers uitgereikt worden. Daarna kan het nog wel eens lang gezellig blijven. 


Christian Hekman wint 11e avond Zomerranking 2015 ENC DARTS Nijverdal

Geplaatst op: vrijdag, 14 augustus 2015 om 13:07 door Dick Bontekoe, tags: Darts, Donderdagavondranking, Algemeen

Twee weken geleden hadden we 34 deelnemers. Vorige week was het tropisch warm en waren er 21, dus donderdag dachten we dat het door de warmte weer rond de 20 uit zou komen, maar uiteindelijk waren er toch weer 33 darters. Een mooi aantal, 8 banen bezet en maar 1 voorronde in de knock-out fase. Nadat de loting was gedaan werd er om 20.10 uur begonnen met de poules, waarna rond 21.45 uur met de knock-out fase begonnen werd. Helaas was er 1 poule pas om 22.30 uur klaar, maar dit werd snel ingelopen en zo konden de finales om 23.45 uur beginnen. Na die tijd werd er nog gezellig wat nagezeten en nagepraat omdat sommige mensen nog steeds vakantie hebben. Leuk was ook weer te zien dat er deelnemers uit de hele regio kwamen. Daarbij onder andere uit Markelo, Staphorst, de Hoeven, Holten en de grootste groep uit Nijverdal en Hellendoorn. De uitslagen van de knock-out fase:

Voorronde verliezersronde:

Gerwin Dollen-Domingus Souhuwat 1-2

Achtste-finale verliezersronde:

Paul Wansing-Domingus Souhuwat 2-0

Lindsey Schakelaar-Dick Bontekoe 0-2

Alfred van Dorth-Remon Nijland 2-1

Bas Wijnen-Geert Spenkelink 2-1

Olaf ter Maat-Martin de Blecourt 2-0

Ramon Machielsen-Tanja Föller 2-0

Marco Klein-Danny Jansen 2-0

Mathijs Kamp-Sam Groot Roessink 0-2

Kwart-finale verliezersronde:

Paul Wansing-Dick Bontekoe 2-0

Alfred van Dorth-Bas Wijnen 2-0

Olaf ter Maat-Ramon Machielsen 2-0

Marco Klein-Sam Groot Roessink 2-1

Halve-finale verliezersronde:

Paul Wansing-Alfred van Dorth 1-3

Olaf ter Maat-Marco Klein 1-3

Finale verliezersronde:

Alfred van Dorth-Marco Klein 0-3

Alfred gooide een goeie halve finale, maar kon het niveau daarna niet vasthouden. Marco, 1 van de nieuwe leden van ENC Darts, weet met maar liefst van 3-0 te winnen en de hoop is dan ook dat hij het 4e divisie-team van ENC Darts naar een hoger niveau kan brengen.

Achtste-finale winnaarsronde:

Christian Hekman-Jan Tijhuis 3-0   (Christian 1x180)

Rik Vroom-Gerdinand Pijffers 1-3

Marco Jansen-Marco Voortman 3-1

Marcel Snippe-Sander Boers 2-3   (Sander 100-check)

Bert Wiegers-Kevin Hoop 3-0   (Bert 1x180)

Mark Meijer-Levi de Witte 3-2

Marco ten Pas-Arjen Maneschijn 3-0

Sander Koninenbelt-Robin Koning 3-1   (Sander 1x180)

Kwart-finale winnaarsronde:

Christian Hekman-Gerdinand Pijffers 3-1

Marco Jansen-Sander Boers 3-2

Bert Wiegers-Mark Meijer 2-3

Marco ten Pas-Sander Koninenbelt 3-0   (Marco 114-check)

Halve-finale winnaarsronde:

Christian Hekman-Marco Jansen 3-2   (Christian 2x180 Marco 122-check)

Mark Meijer-Marco ten Pas 2-3

Finale winnaarsronde:

Christian Hekman-Marco ten Pas 4-1

Beide finalisten kwam niet al te makkelijk in de finale. Christian moest tegen Marco Jansen een 1-2 achterstand wegwerken en kreeg meerdere wedstrijdpijlen tegen terwijl Marco tegen Mark Meijer ook al wist te ontsnappen. Maar de finale bracht niet wat er werd verwacht. Marco kon zijn niveau niet vasthouden en Christian weet met niet al te veel moeite met 4-1 te winnen. 

In de stand staat Christian met afstand eerste en met nog 2 avonden te gaan lijkt de eindoverwinning hem niet meer te kunnen ontgaan. Mark Meijer staat op een sollide 2e plaats en Marco ten Pas heeft de 3e plaats overgenomen van Marco Voortman. 

De stand is inmiddels weer bijgewerkt op www.encdarts.nl

De toernooien voor het aankomende seizoen zullen binnenkort bekend worden en die komen dan in de agenda te staan net zoals de donderdag-avond ranking 2e helft 2015 die weer zal starten op 3 september. Maar eerst nog 2 avonden zomerranking met op 27 augustus de altijd gezellige barbeque.


Sander Koninenbelt wint 10e avond zomerranking ENC DARTS‏

Geplaatst op: vrijdag, 7 augustus 2015 om 15:46 door Dick Bontekoe, tags: Darts, Donderdagavondranking, Algemeen

Ondanks de warmte wisten donderdag 21 darters de zomerranking bij ENC DARTS Nijverdal te vinden. Een groot aantal mensen is nog op vakantie waaronder ook veel van de vaste deelnemers, maar toch zie je ook mensen die in de voorbereiding op het nieuwe seizoen alweer de pijlen opzoeken en graag een potje gooien om te kijken waar ze staan. 

Er waren wederom mooie partijen te zien, soms van hoog niveau, maar ook de 'mindere' wedstrijden zat vaak genoeg spanning in of op. Omdat een groot gedeelte van de dartcommissie van ENC DARTS afwezig was, deed Alfred van Dorth een poging het geheel in goede banen te leiden. Maar tussen het gebruikelijke biertje, de wc-gang van hem en de nodige peukkies door, mocht hij ook nog de mensen van drankjes voorzien en viel de eindtijd toch nog mee. Ja, onze duif die kan er wat van! Maar nu de uitslagen:

Achtste-finale verliezersronde:

Tanja Föller-Dick Bontekoe 1-2

Olaf ter Maat-Alfred van Dorth 0-2

Arjan Lepelaar-Domingus Souhuwat 2-0

Kwart-finale verliezersronde:

Eddie Bosma-Robert Jansen 2-1

Rik Vroom-Dick Bontekoe 1-2

Ramon Machielsen-Alfred van Dorth 0-2

Remon Nijland-Arjan Lepelaar 0-2

Halve-finale verliezersronde:

Eddie Bosma-Dick Bontekoe 3-0

Alfred van Dorth-Arjan Lepelaar 1-3   (Arjan 1x177)

Finale verliezersronde:

Eddie Bosma-Arjan Lepelaar 2-3

Eddie ga nog aan dat hij pas in de halve-finale eindelijk een lekkere pot had gegooid, maar Arjan 'de diesel' was weer op stoom en weet de finale van de verliezersronde binnen te halen. 

Achtste-finale winnaarsronde:

Sander Boers-Martin de Blecourt 3-1

Arjen Maneschijn-Marco Voortman 2-3

Kwart-finale winnaarsronde:

Mathijs Kamp-Christian Hekman 1-3   (Christian 1x180)

Kevin Hoop-Sander Boers 2-3

Marco Klein-Sander Koninenbelt 1-3

Mark Meijer-Marco Voortman 3-1   (Mark 1x180)

Halve-finale winnaarsronde:

Christian Hekman-Sander Boers 3-0   (Christian 1x180)

Sander Koninenbelt-Mark Meijer 3-1

Finale winnaarsronde:

Christian Hekman-Sander Koninenbelt 3-4

Deze week stond Christian Hekman weer in de winnaarsronde finale. Maar hier stond Sander Koninenbelt tegenover hem. Hij gaat dit jaar met competitie gooien beginnen in de 3e divisie, maar hij laat al zien dat hij mee kan komen met de betere spelers van ENC Darts. De vraag is dan niet meer gaat hij hogerop gooien, maar wanneer. 

Ook vandaag weet hij goed met Christian mee te komen en in de beslissende 7e leg pakt hij zijn voorsprong en Christian krijgt maar 1 kans op een 82-uitgooi die mis gaat. Hierna gooit Sander met zijn 5e pijl de wedstrijd op slot en wint hij de 10e avond.

En zo blijven er nog maar 3 avonden over en sluiten we dus 27 augustus af met een barbeque. Op dit moment liggen de plannen er om er een groot feest van te maken, onze blonde bardame uit te zwaaien en het nieuwe seizoen in te luiden. 


Menno Nijboer wint 8e avond zomerranking ENC DARTS Nijverdal‏

Geplaatst op: vrijdag, 31 juli 2015 om 11:49 door Dick Bontekoe, tags: Darts, Donderdagavondranking, Algemeen

Donderdag was het onverwachts een stuk drukker dan de weken ervoor. Er kwamen maar liefst 34 darters meedoen en de kantine was dus mooi gevuld. ENC DARTS heeft 10 vaste banen en er was dus ruimte genoeg om alles vlot weg te werken. Ook deze zomerranking zijn er geen geldprijzen te winnen en staat gezelligheid voorop. De inleg van 2 euro per persoon per avond gaat naar de laatste avond waar dan een barbeque klaar zal staan en het overgebleven geld in vrije consumpties gestoken wordt. Voorgaande jaren was er een minimaal aantal deelnames nodig om aan de barbeque mee te mogen doen, maar dit jaar is dat geen vereiste meer.

Marco ten Pas verdeelde de deelnemers over 8 poules waarna Dick Bontekoe samen met Marco het verloop van de ranking bijhield. Om 20.10 uur werd er met de poules begonnen en om 23.40 uur werd de finale gespeeld waardoor we nog net voor 24 uur klaar waren. De uitslagen van de knock-out fase:

Laatste 32 verliezersronde:

Martin de Blecourt-Tanja Föller 2-0

Marco Millekamp-Gerwin Dollen 2-0

Laatste 16 verliezersronde:

Levi de Witte-Alfred van Dorth 1-2

Olaf ter Maat-Rik Vroom 2-1

Ramon Machielsen-Bas Wijnen 1-2

Rob Steenbergen-Martin de Blecourt 2-0

Mark van Emst-Robert Fieterus 2-1

Domingus Souhuwat-Arjen Maneschijn 1-2

Christian Hekman-Remon Nijland 2-0

Dick Bontekoe-Marco Millekamp 1-2

Kwart-finale verliezersronde:

Alfred van Dorth-Olaf ter Maat 2-1

Bas Wijnen-Rob Steenbergen 0-2

Mark van Emst-Arjen Maneschijn 2-1   (Arjen 1x180)

Christian Hekman-Marco Millekamp 2-0

Halve-finale verliezersronde:

Alfred van Dorth-Rob Steenbergen 0-3

Mark van Emst-Christian Hekman 0-3

Finale verliezersronde:

Rob Steenbergen-Christian Hekman 3-0

Normaal is Christian de winnaar of weet hij wel de finale te halen van de winnaarsronde. Maar deze week verslikte hij zich in de poule in Sander Koninenbelt en Menno Nijboer waardoor hij naar de verliezersronde moest. Normaal zou je denken dat hij deze makkelijk zou winnen, maar zijn tegenstander Rob Steenbergen wist ook zonder legverlies de finale te halen. Rob hield dit vast in de finale en Christian wist ze niet meer te raken. 

Laatst 16 winnaarsronde:

Randy Schoenmaker-Mark Meijer 0-3

Arjan Mulder-Tim Welgraven 0-3

Marco ten Pas-Sander Koninenbelt 0-3

Marco Voortman-Eddie Bosma 3-1

Sander Boers-Bert Wiegers 2-3

Jan Tijhuis-Dinand Kist 3-0

Menno Nijboer-Arjan Lepelaar 3-1   (Menno 1x180)

Paul Wansing-Danny Nijman 3-2

Kwart-finale winnaarsronde:

Tim Welgraven-Mark Meijer 3-1

Sander Koninenbelt-Marco Voortman 2-3

Bert Wiegers-Jan Tijhuis 3-1   (Bert 116-check)

Menno Nijboer-Paul Wansing 3-0

Halve-finale winnaarsronde:

Tim Welgraven-Marco Voortman 3-1   (Marco 1x180)

Bert Wiegers-Menno Nijboer 2-3   (Menno 1x180)

Finale winnaarsronde:

Tim Welgraven-Menno Nijboer 2-4   (Menno 1x180)

Een verassende finale. Tim wist vrij makkelijk de finale te behalen, maar Menno kreeg meerdere wedstrijdpijlen tegen in de halve-finale. In de finale wist Tim de bull te winnen. Zijn eigen leg wist hij te houden in 22-darts waarna hij direct Menno wist te breken in 18-darts. Maar vanaf dat moment waren de rollen omgedraaid. Menno wist Tim te breken in 21-darts, hield zijn eigen leg in 19-darts, brak wederom Tim in 15-darts en de 6e leg wist hij te behouden in 17-darts waardoor hij met 2-4 weet te winnen. Tim had in de 3e en 4e leg nog kansen, maar de laatste 2 legs kwam hij niet meer mee. Maar toch is het mooi te zien hoe de jeugd tegenwoordig de 'grotere' darters het knap moeilijk kan maken.

In de stand veranderd niet veel, Christian blijft koploper met Mark vlak achter hem. De stand is inmiddels weer bijgewerkt op www.encdarts.nl


Christian Hekman wint 7e avond Zomerranking ENC DARTS

Geplaatst op: vrijdag, 24 juli 2015 om 11:22 door Dick Bontekoe, tags: Darts, Donderdagavondranking, Algemeen

Met 25 deelnemers was het weer gezellig druk bij de zomerranking bij ENC DARTS in Nijverdal. Inmiddels zijn we over de helft en na deze avond hebben we nog 5 avonden. Op 27 augustus sluiten we af met een gezamenlijke barbeque en iedereen die een keer mee heeft gedaan mag daar aan meedoen. Een minimaal aantal deelnames om mee te mogen doen is er dit jaar niet meer.

Geert en Dick verdeelden de deelnemers over 6 poules en klokslag 20 uur werd er begonnen met de poules. Deze kwamen allemaal voor 22 uur weer terug waarna de knock-out fase begonnen kon worden. De uitslagen:

Achtste-finale verliezersronde:

Remon Nijland-Dick Bontekoe 2-0

Tanja Föller-Alfred van Dorth 0-2

Teun Bakker-Mark van Emst 2-1

Rob Steenbergen-Olaf ter Maat 2-0

Domingus Souhuwat-Martin de Blecourt 0-2

Kwart-finale verliezersronde:

Bert Wiegers-Remon Nijland 2-0

Danny Jansen-Alfred van Dorth 1-2

Geert Spenkelink-Teun Bakker 2-0

Rob Steenbergen-Martin de Blecourt 2-0

Halve-finale verliezersronde:

Bert Wiegers-Alfred van Dorth 3-1

Geert Spenkelink-Rob Steenbergen 0-3

Finale verliezersronde:

Bert Wiegers-Rob Steenbergen 2-3

Een spannende finale en ondanks dat er niks te winnen valt blijft het mooi om te zien hoe fanatiek de spelers toch nog zijn. Bert mist 74 op tops in de laatste leg en Rob gooit tops wel en wint daarmee de verliezersronde.

Achtste-finale winnaarsronde:

Marco ten Pas-Kevin Hoop 3-1   (Marco 1x180)

Harold Kleinjan-Christian Hekman 0-3

Paul Wansing-Eddie Bosman 2-3   (Eddie 1x180)

Marco Jansen-Arjan Lepelaar 3-0

Kwart-finale winnaarsronde:

Sander Koninenbelt-Marco ten Pas 3-2

Marco Voortman-Christian Hekman 0-3   (Christian 1x177)

Mark Meijer-Eddie Bosma 3-0   (Mark 1x180)

Tim Welgraven-Marco Jansen 3-0

Halve-finale winnaarsronde:

Sander Koninenbelt-Christian Hekman 2-3   (Sander 2x180)

Mark Meijer-Tim Welgraven 3-0

Finale winnaarsronde:

Christian Hekman-Mark Meijer 4-0   (Mark 1x180 Christian 146 + 170-check)

Nou kan ik wel een heel verhaal neerzetten over de finale maar ik wil nog even de 3e leg van de halve-finale tussn Sander en Christian beschrijven. Het staat 1-1 en Christian gooit een 13-darter (140/100/100/137/24) en dat terwijl Sander een 12-darter miste (100/100/180/85). De laatste beurt begon Sander nog met tripple 20, maar na de 11 miste hij de bull en gooide 14. 

De 4e leg lijken beide darters onder de indruk van elkaar, want hier werd bijna geen tripple meer gevonden waarna Sander er 2-2 van weet te maken. Maar de laatste leg is duidelijk voor Christian die met afstand de 5e leg binnenhaalt.

Zo waren de finale om 23.00 uur bekend en er werd besloten de verliezersronde-finale en winnaarsronde-finale achter elkaar te gooien. In de finale van de winnaarsronde liet Christian zien dat hij weer lekker in vorm is. Met een 146-check doet hij Mark al pijn, maar met een 170-check in de 4e leg gooit hij de wedstrijd op slot.

Toch loopt Mark 1 punt op Christian in omdat Christian zich in de poule verslikte in Tim Welgraven. 

Zo blijft het nog mooi spannend bij de zomerranking bij ENC DARTS.


Christian Hekman wint nipt 6e avond zomerranking ENC DARTS‏

Geplaatst op: zaterdag, 18 juli 2015 om 15:27 door Dick Bontekoe, tags: Darts, Donderdagavondranking, Algemeen

Wekelijks kun je bij ENC DARTS in Nijverdal, op de donderdag, terecht om gezellig een potje te darten. Inmiddels doen we dat al 11 jaar en sinds een paar jaar gaan we in de zomer gewoon door. We hebben altijd een ranking die van januari tot mei loopt, een ranking die van september tot december loopt en de zomerranking die er tussen valt van juni t/m augustus. De inleg is altijd 2 euro, maar bij de zomerranking zijn er geen prijzen te winnen op een paar bekertjes na, maar al het ingelegde geld gaat naar de laatste avond waar dan een barbeque klaar zal staan en het overgebleven geld in vrije consumpties wordt gestoken. 

Leuk is altijd te zien dat er toch weer verschillende darters uit alle windstreken komen en dat er ook mensen van andere bonden overkomen. Maar de strijd is vaak tussen ENC Kansloos (eredivisie DVO) en Perron Nul (eredivisie DVS).

Iedereen die dan ook deze zomer zin heeft om een keer mee te doen, is van harte welkom aan de Rossinistraat 4 in Nijverdal. Aanmelden kan van 19.15 tot 20.00 uur en we proberen rond 23.30 uur klaar te zijn.

Afgelopen donderdag kwamen er weer 23 darters die over 5 poules werden verdeeld. De uitslagen van de knock-out fase die na de poules volgde:

Achtste-finale verliezersronde:

Arjen Maneschijn-Tanja Föller 0-2

Dick Bontekoe-Martin de Blecourt 0-2

Danny Jansen-Domingus Souhuwat 2-1

Harold Kleinjan-Kevin Hoop 2-0

Teun Bakker-Remon Nijland 2-0

Kwart-finale verliezersronde:

Arjan Mulder-Tanja Föller 2-1

Olaf ter Maat-Martin de Blecourt 0-2

Arjan Lepelaar-Danny Jansen 2-0

Harold Kleinjan-Teun Bakker 0-2

Halve-finale verliezersronde:

Arjan Mulder-Martin de Blecourt 3-1

Arjan Lepelaar-Teun Bakker 3-0

Finale verliezersronde:

Arjan Mulder-Arjan Lepelaar 2-3

Arjan Mulder deed vandaag voor de 3e keer mee. De eerste avond was zijn beste met een finaleplaat, vorige week strandde hij in de kwart-finale en nu moest hij het in de verliezersronde proberen. Arjan Lepelaar had nog geen tijd gehad om fatsoenlijk mee te doen en die rust lijkt wel goed. Hij gooide goed maar in de poule liet hij diverse kansen voor de winnaarsronde liggen in de laatste partij. Maar in de verliezersronde pakte hij de draad weer op en weet de finale te winnen.

Achtste-finale winnaarsronde:

Jan Tijhuis-Marco Jansen 3-1

Christian Hekman-Geert Spenkelink 3-0   (Geert 1x180)

Kwart-finale winnaarsronde:

Mathijs Kamp-Tim Welgraven 2-3

Marco ten Pas-Jan Tijhuis 0-3   (Jan 2x180)

Paul Wansing-Marco Voortman 3-1   (Paul 130-check + 1x180)

Mark Meijer-Christian Hekman 0-3   (Christian 1x180)

Halve-finale winnaarsronde:

Tim Welgraven-Jan Tijhuis 3-2

Paul Wansing-Christian Hekman 0-3   (Christian 120-check)

Finale winnaarsronde:

Tim Welgraven-Christian Hekman 3-4   (Christian 140-check)

Vorige week kwam Christian net te kort tegen Mark Meijer en verloor met 3-4. Deze week weet hij wel te winnen al moesten wel alle 7 legs gegooid worden. Tim, die het laatste toernooi bij ENC DARTS wist te winnen, overtuigd vandaag weer. Hij behoort dan ook tot de top van de jeugd in Overijssel. Jammer is dat hij darten op de 2e plaats heeft staan, maar wie weet hoe dat er in de toekomst uit zal zien. Voor nu blijft het mooi om te zien hoe makkelijk sommige kinderen kunnen gooien.